vineri, 6 februarie 2015

Jocul de-a curatenia de primavara

Primavara nu trebuie sa neglijam curatenia in casa. Stergem praful, scuturam, aerisim. Nu ca nu am face lucrul asta si in alt anotimp...Nu, nu e vorba despre asta! Doar ca azi s-a intamplat ceva deosebit in timp ce faceam putina ordine: fetita cea mare (eu ii zic cea mare, dar ea nu are decat 5 anisori; nu stiu ce o sa ma fac, cum o sa ii mai zic, cand o sa fie cu adevarat mare), ma ajuta cu stransul jucariilor de pe jos si in timpul asta a inceput sa imi fredoneze niste versuri pe care eu nu le stiam:

Iarna rece a plecat
La nasuc m-am dezghetat;

Hai sa vezi, prin livezi
Iarba verde, nu zapezi

Pasarici prin pomi, cirip,
Sa le numeri nu e chip

Randunici, mierle mici,
Canta si un cuc pe-aici

Ah, in iarba un ghiocel,
Vezi sa nu-l papi mielusel!

Salvarea noastra in astfel de situatii: nu stii ceva, intrebi google. Inainte ma duceam la carti, acum... Asa s-au bucurat copiii cand au auzit cantecelul lor preferat de la gradinita! E preferatul lor! Fie vorba intre noi, e preferatul lor de saptamana asta. Ca orice hit. Azi e bun, maine... e vechi. Nu mai conteaza daca e placut sau nu. Trecem peste amanuntele astea si sa ascultati si voi un cantecel placut pentru copiii micuti asa, cum am fost si noi demult, demult, demult.
 
Cantecelul e ales perfect pentru tema noastra de acasa: trecerea de la iarna la primavara. Eu am avut succes la curatenie, in timp ce ascultau si fredonau aceste versuri, copiii mei faceau treaba cum nu au facut niciodata pana acum. Va las si pe voi sa va jucati de-a curatenia. A fost chiar placut si cred ca vom repeta reteta aceasta. 
Spor la treaba!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Top-siteuri

TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi