duminică, 7 august 2016

Sa nu uitati sa fiti copii

Copiii cresc cu un ritm ametitor, lasa in urma diafilmele si incep sa invete jucandu-se asa cum ne invata si blogul Scoala jucausilor.

Parca ieri abia mergeau de-abusilea prin casa si azi...azi abia isi duc ghiozdanul urias in spate pe drumul spre scoala. Pe parcursul acestor ani, cei mici cunosc bucuria jocului, al deprinderilor frumoase dar si teama de necunoscut, emotii mari ii incearca si atunci cand invata sa duca lingurita la gurita si sa nu verse mancarea ...dar emotii sunt si acelea din prima zi de scoala. Se pregatesc cu drag si cu nerabdare sa ajunga in clasa de la scoala, se gandesc cu nostalgie si cu regret la clasa de la gradinita si inainteaza cu teama si bucurie, in acelasi timp, pe noile trepte ale copilariei... copilul mai mare, scolarul care nu se mai uita la diafilme decat atunci cand vrea sa isi aduca aminte de cand era el "bebe", scolarul care vrea "sa creasca mare".

Drumul de la gradinita 





Sa nu uitati sa fiti copii !!! si va asteptam cu drag pe blogul Scoala jucausilor

Scoala jucausilor



joi, 9 iunie 2016

La Multi Ani, nemuritorului Donald!

La 9 iunie 1934, răţoiul Donald, unul dintre cele mai iubite personaje de desene animate, apare pentru prima oară în lumea filmului, în „The Wise Little Hen”, o animaţie de scurt metraj produsă de Walt Disney. Intrat în lumea filmului ca personaj secundar, a devenit in scurt timp rasfatatul publicului de pretutindeni.
Interpreta rolul unui lenes simpatic care, la indemnurile gainusei de a da o mana de ajutor la semanatul si la culesul porumbului, raspundea : “Cine, eu? Eu nu pot! Ma doare burtica!” Acestea au fost primele cuvinte rostite de Donald pe ecran ... cu vocea lui Clarence Nash.
“Am fost vocea lui in toate cele 129 de filme in care a aparut – declara Clarence Nash. Dar am fost nu numai vocea lui Donald, ci si a nastamparatilor sai nepoti: Hewey, Dewaey si Lonie. Pentru el am folosit insa un registru diferit, mult mai acut”.


luni, 25 aprilie 2016

Animafilm prezinta

Aici puteti rasfoi o mica istorie a diafilmului

Lista cu diafilmele Animafilm pe care le-am vazut in copilaria mea

  1. Aladin - partea I , partea II si partea III 
  2. Albă ca zăpada 
  3. Alice in țara Minunilor
  4. Amintiri din copilărie
  5. Aventuri submarine
  6. Aventurile baronului von Munchhausen 
  7. Balada unui greier mic
  8. Bidiviul verde
  9. Bondocel își alege o meserie
  10. Bristena, fiica dacilor
  11. Budulea Taichii 
  12. Bunicul. Bunica
  13. Capra cu trei iezi

Floarea Pastelui - legenda

Când Bunul Dumnezeu a făcut întrega Sa creaţie, a împodobit toată Grădina Raiului cu flori care mai de care mai frumoase şi mai parfumate. Dacă cerul este împodobit tot cu stele, atunci şi pământul a fost împodobit cu flori. Dintre toate florile pe care Dumnezeu Le-a pus în Grădina Raiului şi care s-au răspândit apoi pe tot pământul, cu siguranţă cea mai aleasă este Floarea Paştelui sau Păştiţa. Pe cât pare de firavă şi de neînsemnată, pe atât este de suavă şi de frumoasă.
Se spune despre ea că pentru o zi este regina florilor, iar acea zi este Sfânta Sărbătoare a Învierii- Paştele. Şi aceasta pentru că a fost printre martorii Învierii Fiului lui Dumnezeu. De aceea are şi haina strălucitoare alb-gălbuie, asemenea luminii.
Floarea Pastelui
Si daca ar fi sa dam timpul inapoi, am vedea ca acum 2000 de ani,

duminică, 24 aprilie 2016

Sarbatoarea Floriilor in poezia romana

Floriile

de Vasile Alecsandri

Iată zile-ncălzitoare
După aspre vijelii!
Vin Floriile cu soare
Şi soarele cu Florii.
 
Primăvară-ncântătoare
Scoate iarba pe câmpii
Vin Floriile cu soare
Şi soarele cu Florii.
 

De ce are asinul cruce pe spate?

Asinul, numit si magar, este un animal des intalnit in legendele si credintele oamenilor. Nepretentios, asinul a fost totdeauna un ajutor pentru om, fiind un bun animal de povara. Credinta populara spune ca diavolul se poate preschimba in orice vietate, dar nu are puterea de a se transforma in magar si nici nu poate face vreun rau acestui animal sau oamenilor care sunt intovarasiti in calatorie sau la munca de un magarus.

Calare pe un asin au calatorit Fecioara Maria cu Pruncul Iisus, impreuna cu Sfantul Iosif, atunci cand au fugit in Egipt, pentru a scapa de mania Regelui Irod, care omora toti pruncii. 30 de ani mai tarziu, Mantuitorul Iisus Hristos intra in Ierusalim, intampinat de multimi, purtat tot de un asin. Venea calare pe un animal bland si simplu, dand astfel dovada de smerenie si modestie. Nu a venit calare pe un cal, caci in acea perioada caii nu erau folositi decat de cei bogati sau de soldati, in lupta. Mantuitorul insa era Domnul Pacii, al celor umili si simpli. Asinul a fost binecuvantat de Dumnezeu, caci animalul acesta are, inca de la nastere, semnul crucii pe spinare. Iata ce ne povesteste legenda: “Atunci cand a facut Dumnezeu animalele pe pamant, a facut si pe magar, urechiat si bland tot ca acum ... iar dunga ce o are pe spinare, in forma de cruce, se povesteste ca acest semn i-a fost facut de Dumnezeu, cand l-a binecuvantat, pe vremea cand l-a incalecat Iisus Hristos, spre a intra in Ierusalim.”

„Magarul are cruce pe spate, fiindca a adus in spate pe Cel e a purtat Crucea.“


"Legende crestine" - de Leon Magdan

Micul atelier - cum sa facem un mar?

Bunătate

de Maurice Careme din Antologie de poezie belgiană (1968), traducere de Radu Boureanu

Trebuie mai mult decât un măr,
Să umpli un paner.
Trebuie mai mult decât un pom,
Să cânte livada sub cer.
Dar nu trebuie decât un om,
Pentru ca un dram de bunătate
Să lucească asemeni unui măr,
Pe care să-l împarţi pe jumătate.

Ne jucam cu sticlele de plastic, putina hartie colorata si o mica ramurica. Cu manute pricepute si idei de albinute, iata ce a iesit:



miercuri, 2 martie 2016

Cartita si randunica

Un animal simpatic si o poveste captivanta pentru cei mici:
 

Puteti urmari si Cartita si mamica

Poezii de gradinita - Zambile pentru mama

Zambile pentru mama
Eu am cules cântând
Când a-nflorit câmpia
Sub soarele arzând.

Zambile pentru mama
Îngeri cu ochii vii
Frumoasele zambile
Din suflet de copii.

Poezii de gradinita- Ghiocelul


Ghiocel, ghiocel,
Crud, suav și subțirel,
Scoate capul din zăpadă,
Soarele sa mi te vadă.
Și mă iartă că-ți ating
Clopoțelul de argint;
Și mă iartă că te rup,
Mamei mele să te duc.
Să se bucure și ea,
Luminând când te-o vedea.


Va recomand si Jocul de primavara
Director WEB Mocka

Top-siteuri

TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi